AGM

JM-AGM 12v 100Ah

Image
AGM is de afkorting van Absorbent Glass Mat. In deze accu's wordt het elektrolyt door capillaire werking geabsorbeerd in een glasvezelmat die tussen de platen is aangebracht.

AGM accu's worden vaak geschreven als VRLA (Valve Regulated Lead Acid). Dit betekent dat de accu waterdicht is. Alleen in geval van overbelasting of elementbreuk ontsnapt er gas door de veiligheidskleppen.

AGM accu's zijn beter in staat om gedurende korte perioden hoge stromen te leveren dan Gel accu's.
  • Onderhoudsvrij.
  • Lage zelfontlading
Door het gebruik van lood-calcium roosters en zeer zuivere materialen kunnen VRLA Ultimatron accu's lange tijd worden opgeslagen zonder te hoeven worden opgeladen. De zelfontlading bedraagt minder dan 2% per maand bij 20ºC. De zelfontlading verdubbelt voor elke 10ºC stijging van de temperatuur. In koude omstandigheden kunnen Ultimatron VRLA-batterijen daarom tot een jaar lang worden opgeslagen zonder te worden opgeladen.

Uitzonderlijk herstel bij diepe ontlading

Ultimatron VRLA batterijen hebben een uitzonderlijk herstelvermogen, zelfs na diepe of langdurige ontlading. Er dient echter te worden opgemerkt dat frequente diepe of langdurige ontladingen een nadelige invloed hebben op de levensduur van elke loodzuur accu, en Ultimatron accu's vormen hierop geen uitzondering.
Image
Image
Image
Image
Adviesverkoopprijs € 214,20
Image
Image
Image
Willemsen Recreatie
Boezemweg 51
2641 KG Pijnacker
T: 015-3695775
F: 015-3697610
KvK-nr. 71316558
BTW-nr. NL8586667553B01